NAC verliest met 0-1 van Go Ahead Eagles en grijpt naast de periodetitel.
NAC verliest met 0-1 van Go Ahead Eagles en grijpt naast de periodetitel. (Peter Visser)

Dijkhuizen: ‘Ongelooflijk dat we hebben verloren’ (foto's)

  NAC

BREDA - Een haan op het veld, NAC-fans met shirtjes uit vervlogen tijden die uit de mottenballen waren gehaald, aanhoudend gezang en aanvallend voetbal. NAC-Go Ahead Eagles had alles in zich voor een goede afloop voor de Parel van het Zuiden. Het liep anders.  "Ongelooflijk dat we hebben verloren, ik geloof het nog niet eigenlijk”, begon Marinus Dijkhuizen zijn betoog na afloop.


De trainer was te spreken over wat hij zag op het veld. “Zeker de eerste helft was de beste helft onder mijn leiding, eigenlijk ging alles goed, behalve doelpunten maken. We zetten snel druk, waren goed in de duels. We hebben veel kansen gecreëerd, wat dat betreft prima.”

“Ik vond dat we de tweede helft ietsje minder startten, zeker na de 1-0, die uit het niets kwam, waren we het even kwijt. Daarna herpakten we ons snel, zijn we gaan wisselen en 3-4-3 gaan spelen”, analyseerde de trainer.. Die zag zijn ploeg aanvallen, maar weinig geluk hebben in de afwerking. Lat, paal, bal van de lijn, afgekeurde goal, het kwam allemaal voorbij. “We hebben er alles aangedaan om minimaal een gelijkspel binnen te slepen. Dat is ook  vervelend van voetbal, maar ook het mooie van voetbal. Zo werkt het helaas niet altijd.”

Dijkhuizen was trots op zijn ploeg. “Want ze hebben er alles aan gedaan. Ik vond dat we alleen een beetje de finesse misten in de afwerking. Ik vond de steun van het publiek geweldig, voor de wedstrijd, maar ook daarna, ondanks de nederlaag. Ik ben blij dat we steeds beter gaan spelen. Deze nederlaag is moeilijk te accepteren, maar het zal wel moeten."

Bekijk het sfeerverslag van fotograaf Peter Visser.

Lees het liveblog terug met het verslag van de wedstrijd.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief