Logo bredavandaag.nl
Peter Visser

NAC wil kansen meer afmaken tegen buur RKC

  NAC

BREDA - Met Jari Oosterwijk weer bij de selectie, maar nog zonder de geblesseerde aanvoerder Robbie Haemhouts maakt NAC zich op voor het derde optreden in acht dagen. Na de 1-0 thuiswinst tegen Dordrecht wacht deze vrijdagavond buur RKC Waalwijk.


NAC weet zich ondanks de kou verzekerd van de trouwe steun van in elk geval 14.000 toeschouwers, verwacht NAC. Coach Stijn Vreven realiseert zich dat zijn ploeg nog niet in staat is om negentig minuten lang de tegenstander zijn wil op te leggen. “Daar werken we hard aan”, geeft hij tegenover NAC.nl aan.

“Het gaat daarnaast ook om het andere aspect in het voetbal en dat is wedstrijden over de streep trekken. Dat heb ik de afgelopen wedstrijd wel gezien, dus dat is iets waar wij wel op kunnen voortborduren", stelt hij. Dordrecht gooide afgelopen maandag de deur dicht, waardoor NAC lastig het spel kon maken. “Als de tegenstander verdedigend speelt dan moeten wij daar oplossingen voor zoeken, nog efficiënter omgaan met de kansen en de wedstrijd sneller beslissen.”

Arno Verschueren denkt er ook zo over. “Tegen RKC moeten we de kansen meer afmaken. Dan kunnen we de supporters ook wat meer geven."

De wedstrijd tegen RKC Waalwijk begint om 20.00 uur.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief