NACnl

Geen sneeuw meer verwacht, NAC - FC Twente gaat door

  NAC

BREDA - De wedstrijd NAC-FC Twente gaat dinsdagavond gewoon zoals gepland om 18.30 uur van start. "In de weersverwachting wordt niet uitgegaan van nieuwe sneeuwbuien, waardoor in overleg met de KNVB en de lokale autoriteiten is besloten dat de wedstrijd tegen de Tukkers gewoon doorgaat", laat NAC weten.


De club en KNVB maken wel het voorbehoud dat er geen bizarre verandering in het weer plaatsvindt ten opzichte van de verwachting. "Gedurende de dag wordt in en rond het Rat Verlegh Stadion hard gewerkt om alles op tijd klaar en veilig te krijgen voor de wedstrijd." 

Volgens NAC is de grasmat zonder nieuwe sneeuwval ruim op tijd gereed en in goede staat voor de wedstrijd. "Gezien de staat van het veld is een eerdere keuring in overleg de KNVB en de grasmeesters van NAC niet nodig."

Rond het middaguur wordt de gehele promenade van het stadion zo goed mogelijk sneeuwvrij gemaakt, om te zorgen dat iedereen veilig rondom het stadion kan lopen. "Daarnaast worden de 'gangpaden' van de parkeerplaatsen P5 en P1 schoongemaakt zodat iedereen zonder glibberen de auto kan parkeren. "

Ook binnen de muren van het Rat Verlegh Stadion wordt door extra personeel en vrijwilligers preventief zout gestrooid om gladheid te voorkomen. "De stoeltjes van het stadion zijn schoon, maar door de sneeuw en het smeltwater kunnen deze wel nat zijn. Geadviseerd wordt om zelf iets mee te nemen om de stoeltjes eventueel droog te maken."

Omdat het koud blijft avdiseert NAC bezoekers zich warm aan te kleden.