NAC wint met 1-0 van NEC tijdens de eerste wedstrijd in de finale van play-offs om een plek in de eredivisie.
NAC wint met 1-0 van NEC tijdens de eerste wedstrijd in de finale van play-offs om een plek in de eredivisie. (Peter Visser)

Deze week duidelijkheid over verkoop NAC-stadion

  NAC

BREDA - Deze week moet er meer duidelijkheid zijn over de toekomst van het NAC-stadion. Wethouder Alfred Arbouw praat de gemeenteraad donderdagavond bij in een geheime sessie.


De verwachting is dat er kort daarna ook voor de rest van de stad duidelijkheid komt over wat de gemeente Breda met het stadion wil. De afgelopen periode konden belangstellenden voor het Rat Verlegh Stadion zich bij de gemeente melden met hun plannen. Onder NAC, via een stichting en de bedrijven Westpoort Vastgoed en Hinke Fongers meldden zich.

De gemeente Breda wil het liefst van het stadion af, om op die manier een zakelijkere band met NAC te kunnen aangaan. Aanleiding is de laatste financiële crisis bij NAC, waarbij de gemeente als verhuurder van het stadion min of meer gedwongen werd de huur aan te passen.

Een eventuele verkoop aan de combinatie Westgoed Vastgoed/Hinke Fongers leverde al bij voorbaat discussie op. Beide regionale ondernemers zien alleen brood in het stadion als ze op P5 winkels mogen ontwikkelen. Enkele raadsfracties toonden zich daarover weinig enthousiast.

NAC meldde zich op het laatste moment. Door zelf het stadion te kopen zou de club de huisvestingskosten aanzienlijk omlaag kunnen brengen is de verwachting. Bij een andere eigenaar is het maar de vraag of de huurpenningen omlaag kunnen.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief