Logo bredavandaag.nl
Foto: NAC Breda

Verdediger James Horsfield neemt afscheid van NAC

  NAC

BREDA – Het is nu echt officieel: Verdediger James Horsfield keert terug naar zijn Engelse roots in de League One waar hij gaat spelen voor Scunthorpe United. Horsfield was al langer op zoek naar een nieuwe club, meldt NAC.


NAC bevestigt vandaag wat Horsfield gisteren al meldde; hij kondigde op zijn eigen Instagram-account officieus zijn vertrek aan. De verdediger speelde ruim anderhalf jaar voor de Bredase club. In 2017 kwam hij als een van de huurlingen van Manchester City over en met succes: In totaal speelde hij vorig seizoen 20 wedstrijden en 1300 minuten. Horsfield was daarmee een vaste waarde voor NAC in de promotiestrijd voor de Eredivisie, dat meldt NAC.

Minder
Seizoen 2017-2018 speelde Horsfield echter tien wedstrijden en besloot als gevolg daar van om een nieuwe weg te bewandelen. Technisch directeur Hans Smulders prijst Horsfield voor zijn bijdrage. "Hij is altijd hard blijven werken en heeft veel andere jongens in de ploeg op sleeptouw genomen. Op het moment dat James aangaf op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging om meer aan spelen toe te komen, hebben wij hem die ruimte gegund", zo valt te lezen op een verklaring op de website van NAC. Horsfield ondertekende vandaag het contract bij zijn nieuwe Engelse club. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief