Foto: Peter Visser

NAC vindt nieuwe Raad van Commissarissen na aftreden voormalige raad

  NAC

BREDA - NAC Breda heeft een nieuwe leden voor de Raad van Commissarissen (RvC) gevonden, nadat de voormalige raad eerder dit jaar aangaf af te treden. De 45-jarige Edwin van Baal is de nieuwe voorzitter van de RvC. Samen met vier anderen vormt hij de Raad van Commissarissen bij de Bredase club. 


Die andere vier zijn Petra van den Broek, Mark Haarman, Robert Coppens en Geert van Poppel. Het vijftal werd na een zorgvuldige zoektocht onder leiding van interim-voorzitter Nicole Edelenbos uitgekozen. Op dinsdag 1 oktober worden de nieuwe leden voor het eerst voorgedragen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Daarna gaan zij per direct aan de slag. 

Aftreden voormalige RvC
In mei gaf de toenmalige Raad van Commissarissen aan bereid te zijn hun posities ter beschikking te stellen en af te treden. Voorzitter Joost Gielen en Joost van Mierlo traden per 1 juni al af. Berry van Nes zou tot 31 oktober blijven. Berry de Kort en Robert Coppens gaven aan hun rol als commissaris uiterlijk 31 december te beëindigen. Robert Coopens gaf te kennen, nu de nieuwe samenstelling bekend is, opnieuw als lid (commerciële zaken) te willen worden benoemd. De overige oud-leden treden tegelijkertijd af. 

Nieuwe leden
De nieuwe voorzitter is de Zundertse Edwin van Baal (45). Sinds het afronden van zijn studies heeft hij carrière gemaakt in de vastgoedsector. In 2015 werd hij groepsdirecteur van de Slokker Bouwgroep B.V. Daardoor neemt de NAC-supporter een flinke dosis bestuurlijke ervaring mee. Daarnaast komt hij uit de omgeving en begrijpt hij de belangrijke rol van NAC in de regio. 

De 51-jarige Mark Haarman zal gaan over de technische zaken. De Dordtenaar is een oude bekende van de Parel van het Zuiden. Eind jaren 80 speelde hij bij de Bredase club. Daarnaast is hij betrokken bij Oud-NAC en heeft hij zijn voetbalrelaties uit het verleden goed onderhouden. Na zijn carrière als speler bij NAC heeft hij een master werktuigbouw in Delft en vervolgens een master Business Administration in Rotterdam gehaald. Inmiddels behoort hij tot de trendsetters op het gebied van Maintenance & Asset Management.

Fervent NAC-supporter Petra van den Broek treedt toe als lid met de portefeuille Financiële Zaken. De 55-jarige bekleedde tot nu toe verschillende toonaangevende financiële posities in het bedrijfsleven en is een ervaren toezichthouder. Op dit moment is zij CFO bij Spie Nederland, ene grote technische dienstverlener. Van den Broek is daar verantwoordelijk voor financiën, IT en juridische zaken. 

De 39-jarige Geert van Poppel gaat zich bezig houden met supporterszaken. Van Poppel heeft al 25 jaar een seizoenskaart en is sinds twee jaar voorzitter van de Clubraad. Op verschillende niveaus binnen de NAC-organisatie heeft hij bewezen een volwaardig gesprekspartner te zijn. Hij kent de club, geledingen en andere stakeholders. Daarnaast heeft hij zijn eigen distributiebedrijf in levensmiddelen.