Logo bredavandaag.nl

Verdere samenwerking brandweercorpsen op handen

  Nieuws

BREDA - De brandweercorpsen in de regio gaan naar verwachting komend jaar op in één regionale brandweer. Dat is het gevolg van een het positieve advies van de het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op dit voornemen. De 26 gemeenteraden in deze regio moeten dit voornemen begin komend jaar nog wel goedkeuren.


Dit is een heel positieve stap in ontwikkeling van de Veiligheidsregio, zo stelt de woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant in een persverklaring. "Eén regionale brandweerorganisatie voor onze regio is namelijk van groot belang om de kwaliteit van de rampenbestrijding te verbeteren en dat is in het belang van iedere inwoner." Regionalisering van de brandweer is volgens de Veligheidsregio een logische stap om te komen tot een sterk samenwerkingsverband tussen de gemeenten en de verschillende hulpdiensten.

De regionalisering van de brandweer is hiermee echter nog geen feit, legt de voorzitter van de Veiligheidsregio, burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg uit. "De eerste stap nu is dit voorgenomen besluit voorleggen aan onze gemeenteraden. Zij hebben natuurlijk het laatste woord." De verwachting is dat de 26 gemeenteraden in de regio in het eerste kwartaal van 2009 een definitief besluit nemen.

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten om de veiligheid in de regio Midden- en West- Brabant te vergroten. Ook denken de gemeenten en hulpdiensten hierdoor beter voorbereid te zijn op rampen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief