Logo bredavandaag.nl

Extra aandacht voor maatschappelijk ondernemen

  Nieuws

BREDA - Met het oprichten van de stichting 'betrokken ondernemers, samen voor Breda' wil een aantal ondernemers maatschappelijk betrokken ondernemen stimuleren. De stichting werd vrijdagmiddag gelanceerd tijdens Breda Hippique.

Initiatiefnemers BZW Kring Breda, NAC Breda, Rabobank Breda en de gemeente Breda hebben voor twee jaar een budget beschikbaar gesteld om de stichting een goede start te geven. Volgens de gemeente en de bedrijven willen steeds meer ondernemers graag op positieve wijze bijdragen aan de samenleving, maar vinden ze het moeilijk om geschikte, bij hun bedrijf passende projecten te vinden. Ook de juiste aanpak blijkt vaak lastig.

De stichting krijgt drie hoofdtaken. Fungeren als kenniscentrum voor ondernemers, makelaar zijn tussen vraag en aanbod. Ook wil de stichting intermediair zijn tussen de netwerken van ondernemers en maatschappelijke organisaties

Bij de lancering waren aanwezig namens de Gemeente Breda, wethouder Marja Heerkens, de voorzitter van de stichting Willem-Peter Kriek, directievoorzitter Rabobank Breda, vice-voorzitter Theo Mommers, directeur NAC en Michiel Stevens namens BZW Kring Breda en directeur Winters bouw & ontwikkeling.

Meer info: www.betrokkenondernemersbreda.nlFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief