Logo bredavandaag.nl
foto Simone Vos
foto Simone Vos

Fietsenverkoop Breda gestegen

  Nieuws

BREDA - Een groot deel van de Bredase fietsenverkopers heeft zijn omzet het afgelopen jaar zien stijgen. Dat is gebleken uit een rondvraag langs de winkels.


In heel Nederland zijn er afgelopen jaar ruim 1,3 miljoen fietsen verkocht. De omzet nam in vergelijking met 2008 met vier procent toe tot 950 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging.

“Onze omzet is vooral gestegen doordat we meer elektrische fietsen (e-fietsen) hebben verkocht afgelopen jaar”, vertelt Harry Wantia van Mega Bike Breda. “Een e-fiets kost ongeveer €2000 euro, en daarvan verkopen we er 150 per jaar, dus dat zorgt voor een stijging. Er gaan ook veel goedkopere fietsen de deur uit, maar de gemiddelde verkoopprijs ligt nu op €800 en dat komt vooral door de elektrische fiets.” In heel Nederland is die prijs €713.

Bij Schietecat Tweewielers merkt de assistent-bedrijfsleidster ook een lichte stijging in de omzet, in vergelijking met 2008. “Mensen doen vaak hun tweede auto weg, en schaffen dan daarvoor in de plaats een fiets aan. Bij de elektrische fietsen zien we ook een kleine stijging, maar het is vooral buiten het centrum dat mensen daarvan gebruik maken.”

ADO Bike verkoopt vooral meer stadsfietsen sinds 2009. “We geven veel meer korting, en bieden extra service”, vertelt mede-eigenaar Ferhat Oguz. “We merken dat het daardoor beter gaat dan vorig jaar.”

Bij Halfords Breda zijn de voornaamste redenen voor de stijging van de omzet vooral de extra acties die de zaak aanbiedt. “Er zijn vorige week al meer fietsen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De elektrische fietsen worden vooral veel bij ons filiaal op Steenakker verkocht, hier in het centrum komen veel studenten”, vertelt Davy Davis, assistent-bedrijfsleider. “In 2009 is de omzet van bandenplaksets en andere reparatiebenodigdheden met 37,5% gestegen, in de periode van augustus tot december, mensen gaan toch meer zelf aan de slag.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief