Logo bredavandaag.nl
Zwaar ongeval op de kruising Baronielaan met de Chopinstraat foto Serge Mouthaan
Zwaar ongeval op de kruising Baronielaan met de Chopinstraat foto Serge Mouthaan

Impact dodelijk ongeval enorm

  Nieuws

RUITERSBOS – De impact van het dodelijk ongeval op de Baronielaan is enorm. De verslagenheid onder bekenden van de ouders, het personeel van de basisschool Laurentius en kinderdagverblijf Villa Kakelbont is groot. “Iedereen is er zwak, ziek en misselijk van.”


Het 36-jarige slachtoffer was woensdag net op weg om haar dochtertje van de Laurentiusschool te halen. Ze reed met haar 2-jarig zoontje op haar fiets toen ze door een auto werd aangereden. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De volgende dag overleed ze aan haar verwondingen. Het zoontje bleef ongedeerd.

“Het heeft een enorme impact op de school en de omgeving”, zegt Fons Fluitman, directeur van basisschool Laurentius. “Omdat het dochtertje bij ons op school zit, wordt er veel over gesproken. Wij bieden de ruimte om met ouders in gesprek te gaan.”

Volgens de eigenaresse van kinderdagverblijf Villa Kakelbont, Anne Gommers, is heel Breda-Zuid van slag. “Iedereen loopt met een gigantische steen in de maag. Je hoort het overal: op straat en in de winkel. Er heerst hier een hele grote verslagenheid.”

Gommers staat ook klaar om ouders die zich betrokken voelen op te vangen. “Het grijpt ontzettend veel mensen aan. Daarom bieden we de mogelijkheid om te praten.”

Naar aanleiding van het ongeval is er veel kritiek op de verkeersituatie. Het kruispunt zou gevaarlijk zijn en weinig overzichtelijk. Gommers: “Het is echt een gevaarlijk punt. Dat roepen mensen al jaren, maar blijkbaar moet er eerst iets gebeuren voordat er wordt ingegrepen.”

De gemeente meldt dat een onderzoek wordt gestart. "Het is een bijzonder trieste zaak. We gaan dan ook bekijken of er maatregelen moeten worden genomen. Eerst wachten we nog het onderzoek van de politie af", aldus een woordvoerder van de gemeente.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief