Wereldwaterdag: Wandelen voor water in Breda

  Nieuws

BREDA - In het kader van Wereld Water Dag wordt er woensdag 24 maart gewandeld voor het goede doel. De sponsorloop ‘Wandelen voor Water’ heeft de landen Sierra Leone en Tanzania als goede doelen gekozen.


In Breda lopen 258 leerlingen van de scholen de Weilust, de Zandberg en Islamitische basisschool Okba Ibnoe Nafi mee. Ze laten zich sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Met de opbrengst van de sponsorloop steunen ze projecten in ontwikkelingslanden om de (drink)water - en sanitaire voorzieningen te verbeteren van 100.000 kinderen en hun familie. Het initiatief komt van organisatie Aqua for All. Het opgehaalde bedrag wordt verdubbeld.

Vanuit bezoekerscentrum Wolfslaar lopen de kinderen via Markdal naar het gemeenschapshuis Vianden. Hier is een pauze ingelast, waarbij de groep Timmerwerk op afval muziek komt maken. De wandeling eindigt bij het amfitheater in de natuurtuin waar cheques worden overhandigd aan de stichting van Sierra Leone en de stichting van Tanzania.

De sponsorloop wordt gesteund door Brabant Water. De bedrijfsdirecteur van Brabant Water, Bjørn Hoogwout, neemt vandaag op de Wereldwaterdag afscheid. Hij heeft zich altijd ingezet voor de wandelingen voor het goede doel.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief