Logo bredavandaag.nl

Sprint krijgt nieuwe atletiekbaan

  Nieuws

BREDA - De atletiekclub Sprint krijgt een nieuwe atletiekbaan. Volgens vicevoorzitter van Sprint, Jan Blom, is de aanpassing hard nodig om op niveau wedstrijden te organiseren. “De accommodatie wordt geupdate naar kwaliteit van deze tijd.”


De baan heeft nu zes lanen, maar dit worden er acht. “De bouw start eind mei en moet volgens de planning eind augustus klaar zijn”, licht Blom toe. De komst van de nieuwe baan hoort bij de aanpak van de gehele uitbreiding van de atletiekvereniging.

Volgens de vicevoorzitter is de uitbreiding ook nodig omdat het aantal leden van Sprint groeit. “We zijn met 2100 leden de grootste van Nederland. Onze accommodatie is veel te klein voor zo’n grote club.”

De atletiekvereniging heeft een budget van 2,1 miljoen gekregen om de banen aan te leggen, maar ook om kleed- en wasvoorzieningen bij het clubgebouw te maken. Toch is er nog steeds een tekort van 6 ton om het nieuwe clubhuis in zijn geheel te realiseren.

Het plan van de uitbreiding van het atletiekcomplex bevalt de clubleden goed. “Ze zijn laaiend enthousiast, bij een grote vereniging hoort ook een groot clubgebouw. Om een voorbeeld te noemen: we hebben maar twee toiletten, een voor de dames en een voor de heren. Dat kan natuurlijk niet met zoveel leden”, vertelt Blom.

Tijdens de verbouwing van de baan, kunnen de leden van AV sprint zolang naar andere atletiekbanen. Zo wordt onder andere het KMA-terrein ook gebruikt.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief