Logo bredavandaag.nl

Maatregelen Baronielaan na dodelijk ongeval

  Nieuws

ZANDBERG – De verkeerssituatie op de Baronielaan wordt naar aanleiding van een dodelijk ongeval aangepakt. Het instellen van een 30 kilometerzone op het zuidelijk deel van de straat wordt de eerste stap. Dat maakte de Commissie Verkeersveilige Baronielaan Zuid (CVBZ) vrijdag bekend.


Volgens de CVBZ is donderdag in overleg met de gemeente en politie deze afspraak gemaakt. Deze verandering zal door middel van een aantal maatregelen en herinrichtingen worden gerealiseerd.

‘Het goede nieuws is natuurlijk onder voorbehoud van het verkeersbesluit. Maar we verwachten geen bezwaren’, laat de CVBZ weten.

De 30 km zone geldt straks voor de gehele zuidelijke Baronielaan. Er zullen onder andere bijbehorende verkeersborden, Smiley waarschuwingsborden, 30 km beschildering op het wegdek worden geplaatst.

Naast de bovenvermeldde snelle veranderingen ligt er ook nog een blauwdruk op tafel voor herinrichting van het kruispunt Chopinstraat/Baronielaan/Cartier van Disselstraat.

De commissie moet hierover nog in overleg met de gemeente. Het kruispunt staat al langer ter discussie. Het knooppunt is volgens vele onoverzichtelijk, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.

De verschillende ongevallen die de afgelopen jaren in de buurt hebben plaatsgevonden waren de aanleiding voor het oprichten van de CVBZ. Op de website wordt verwezen naar het noodlottige ongeval in maart dit jaar, waarbij een 36-jarige vrouw omkwam. Dit zou de directe aanleiding voor oprichting zijn geweest.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief