Logo bredavandaag.nl

InBev zet rechtszaak tegen bedrijf Sjoerd Kooistra door

  Nieuws

CENTRUM – Brouwer ABInbev houdt de zaak tegen de maandagavond overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra gewoon aan. Dat meldt de woordvoerder van InBev, Ronald Panis.


ABInbev dreigde vorige maand onder meer De Drie Gezusters in Breda te ontruimen omdat Kooistra een huurschuld heeft bij de brouwer. Die zaak zou half juli voor de rechter komen, nadat Kooistra’s advocaat Oscar Hammerstein om uitstel had gevraagd.

Sjoerd Kooistra (59) werd maandagavond levenloos gevonden in zijn woning in Ubbergen bij Nijmegen. De politie kan nog geen uitsluitsel geven over de precieze doodsoorzaak. Hammerstein ging al uit van zelfmoord, volgens de Telegraaf gaan de familieleden van Kooistra uit van een liquidatie.

De brouwer staat voor een moeilijke beslissing. “Onze gedachten gaan uit naar de nabestaande van de heer Kooistra”, zegt Panis. “Maar we zetten de zaak wel door, omdat het tegen een van z’n bedrijven is, niet tegen Kooistra persoonlijk.”

De voorlichter van de brouwerij vindt het ‘een rare situatie’. “We zijn enorm overvallen door het feit dat Kooistra er niet meer is. Maar nogmaals: het gaat om een rechtspersoon, Plassania Beheer, die wij voor de rechter willen zien, niet om hem persoonlijk.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief