Logo bredavandaag.nl

'Ik eindigde op de grond, heel charmant!'

  Nieuws

CENTRUM - De hakdragende vrouwen kunnen binnenkort weer opgelucht ademhalen. Als de gemeente klaar is met het opvullen van de voegen paraderen zij straks weer zonder problemen door de binnenstad. “Mijn hakken beschadigen hier altijd.”


Maaike van Leijden vindt het goed dat de gemeente dit probleem aanpakt. “Het lijkt misschien niet zoveel voor te stellen, maar met hakken is hier bijna niet te lopen.” Van Leijden draagt nette, zwarte schoenen met een kleine hak. “Met deze is het al lastig, kan je nagaan als ik hier met mijn naaldhakken loop.”

De twintigjarige Hassana loopt op haar naaldhakken de Nieuwstraat door. Blij wordt ze er niet van. “Serieus, mijn hakken beschadigen hier altijd. Het is volgens haar de hoogste tijd dat de gemeente de boel flink oplapt. “Er moeten gewoon helemaal geen gaten meer tussen de stenen zitten. Zo moeilijk is dat toch niet?”

Meneer en mevrouw van Orden zijn het met haar eens. Zij komen uit Utrecht en zijn vandaag een dagje in Breda en vinden het ‘geen gezicht’. “Het ziet er niet netjes uit. Bovendien blijven mijn hakken steken. Als ik straks over de grond vlieg, hoop ik maar dat mijn man mij weer opraapt.”

Wie al eens eerder op de grond lag, is studente Maud. Ze draagt de schoenen waar het een paar weken geleden mee fout ging. “Kijk, dit zijn geen hele hoge hakken, maar wel hele dunne. Eentje bleef er tussen een paar stenen vastzitten, zonder dat ik het door had. Bij de volgende stap die ik zette, eindigde ik dus op de grond. Heel charmant.”

Toch heeft ieder nadeel zijn voordeel. Voor de mensen op terrasjes is het een leuk gezicht. “Want”, zegt Simon van Dijk, “leedvermaak is het beste vermaak dat er is.” Van Dijk woont in het centrum en ziet geregeld een struikelende dame, die volgens hem altijd om zich heen kijken om te zien of niemand het gezien heeft. “Ja, altijd lachen. Jammer dat die lol binnenkort voorbij is.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief