http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-08-30/bijbaantje-vervelend-ga-erotisch-webcammenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-08-30/bijbaantje-vervelend-ga-erotisch-webcammenfoto Erik Eggens

Studenten weinig enthousiast voor werken bij 'sexlijn'

Nieuws

BREDA – Het lijkt zo makkelijk. Een uurtje werken en dan 24 euro rijker. Toch lijkt de inhoud van het werk studenten niet te trekken: namelijk opgewonden types te woord staan.

De advertentie in de onlangs verschenen Studenten Informatiegids liet aan duidelijkheid weinig te wensen over. ClubSense zocht nieuwe frisse werknemers voor haar diensten. Iets dat bij gemeente Breda en hogescholen Avans en NHTV voor beroering zorgde.

De beroering lijkt onterecht. Want de doelgroep – studenten – is zelf ook weinig enthousiast voor het baantje. ''Bah! Zo'n hijgerig ventje aan de telefoon, niks voor mij!'', zegt studente Leonie. Haar vriendin Merel vindt het ook maar niks. ''Laat ze lekker porno gaan kijken ofzo!''

Hebben studenten er zoveel moeite mee om zich, letterlijk, bloot te geven? Esther, een student aan de Avans denkt dat het weinig studenten zal trekken. ''Het is zulk ondankbaar werk. Dan ga ik toch liever achter de kassa zitten in de winkel. Ik denk dat mijn moeder dat ook een beter plan zou vinden!''

Opvallend is dat mannen hier anders over denken. Björn, ook een Bredase student, ziet het helemaal zitten. ''Ik zou per direct beginnen als het kon.'' Wanneer hij hoort dat hij dan waarschijnlijk ook mannelijke klanten aan de lijn krijgt, twijfelt hij even maar vindt hij het nog steeds een goed idee. Over de webcam is het een ander verhaal. Dit lijkt toch wel een grote stap te zijn.

ClubSense wilde geen commentaar leveren of hun aanbieding daadwerkelijk aanmeldingen heeft opgeleverd.