foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Breda en Veolia in gesprek over dronken tieners

Nieuws

CENTRUM – De gemeente en vervoerder Veolia gaan woensdag in gesprek over het probleem met dronken jongeren op vrijdagavond in de streekbussen. Veolia schrapte vorige week drie routes door het centrum omdat jongeren in de bus zouden overgeven en vernielingen aanbrachten.

Woordvoerder Piet van den Bosch van Veolia meldde vorige week dat de vervoerder het helemaal beu is met de zatte tieners. We hebben al ruim een jaar last van agressieve en overgevende tieners in de lijnen 119/117, 311 en 316 naar onder ander Oud-Gast en Zevenbergen”, aldus de woordvoerder.

De jongeren zouden zich tijdens de happy hours in de Bredase binnenstad te goed doen aan alcohol en zich daarna in de bussen misdragen. Veolia verwijt de gemeente dat ze niets doet aan de herrieschoppende jeugd, maar ook aan het happy hour. “Breda heeft als een van de weinige steden in Nederland nog café's met een happy hour”, stelde de woordvoerder. Op 2 december diende Veolia het verzoek tot gesprek in bij de gemeente.

Veolia schrapte al eerder busroutes door het centrum. Parkeerdrukte op de Prinsenkade en de Markendaalseweg maakte het Veolia onmogelijk om met de bussen over die straten te rijden op vooral koopzondagen en -avonden. Vanaf 1 december vervielen die lijnen op koopdagen.