Logo bredavandaag.nl

Telefooncellen Breda blijven waar ze staan

  Nieuws

BREDA – KPN maakte woensdag bekend te stoppen met exploitatie van telefooncellen. Aan het aantal telefooncellen die de Breda rijk is, verandert niks. Het enige wat wijzigt is de netwerkleverancier.


Door de toename van mobiele telefonie is het niet meer rendabel, meldt de KPN. “De opbrengsten wegen niet meer op tegen de kosten. Bijna niemand maakt meer gebruik van de telefooncellen”, aldus een woordvoerder.

Dat betekent niet dat ze geheel uit het straatbeeld verdwijnen. Inmiddels heeft een ander telefoniebedrijf de nog bestaande cellen overgenomen. In Breda is dat al gebeurt en heeft RBL Telecom de exploitatie overgenomen.

De oude telefooncellen zijn vervangen door nieuwe vierkante modellen die aan een zijde als reclamezuil fungeren. Dat maakt het dus wel rendabel voor RBL. “In Breda blijft alles bij het oude en wordt niets meer vervangen of weggehaald”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

In Breda staan in totaal 33 telefooncellen. De meeste staan bij winkelcentra of in de buurt van winkels.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief