Afbeelding

Filatelie Haven opgeknapt, eigenaar keert niet terug

Nieuws

CENTRUM – Na 5,5 jaar komt er een einde aan het conflict tussen het college en ondernemer Marcello van Londen. Zijn postzegelwinkel aan de Markendaalseweg, die verzakte door werkzaamheden aan de Nieuwe Haven wordt hersteld.

Maar Van Londen zelf gaat er geen zaak meer in vestigen. Tot december 2006 had hij er een postzegelhandel. Door de verzakkingen werd het pand onbruikbaar.

Van Londen begon daarna de winkel aan huis, aan het Pastoor Pottersplein in de Belcrum. Omdat nu na 27,5 jaar de relatie met zijn vrouw over is, moet hij thuis blijven om een aantal dagen in de week voor zijn kinderen te zorgen.

Van Londen is met wethouder Alfred Arbouw overeengekomen dat de gemeente het pand helemaal herstelt. Daarbovenop krijgt hij een schadevergoeding voor de huur die hij in de jaren is misgelopen. In totaal bedraagt dat ongeveer 33-duizend euro.

De postzegelverzamelaar schakelde de hulp van Frank Toeset, architect en lid D66, in om achter de onderhandelingen wat vaart te krijgen. Met succes. Toeset stelde een rapport op waarin hij bevestigde dat de zaak kon worden opgeknapt. “De wethouder veegde eerst het rapport van tafel, maar belde dag erna terug om het er toch nog over te hebben”, zegt Van Londen.

“Daarin bood hij aan het pand te herstellen in eigen beheer. En dat gaat nu gebeuren. De kruipruimte wordt iets kleiner omdat die deels wordt volgestort met cement, maar vanaf de zomer 2012 is het pand weer te verhuren. Het is wel een opluchting dit.”

Ondanks dat de ondernemer het gevoel heeft na 5,5 jaar niet helemaal te hebben gekregen wat hij wilde, staan hij en wethouder Arbouw in 2012 zij aan zij met een glas champagne. Van Londen: “ Om het afgeronde herstel te vieren.”