Logo bredavandaag.nl

Nieuwe straatnamen Molenkwartier bekend

  Nieuws

BRABANTPARK – Het college heeft de nog aan te leggen straten in de nieuwe wijk Molenkwartier alvast een naam gegeven.


Het stadsbestuur heeft gekozen voor de namen Kop van Genta, Gentastraat, Korte Waag, Lange Waag en Barend Cohenstraat te geven en het park in de Talmazone Turfvaartpark te noemen.

Het Molenkwartier in de wijk Brabantpark was ooit een bekend bedrijventerrein waar de Lodafabriek, de sigarenfabriek Genta en de Molenschot Werktuigenfabriek stonden. Het terrein ligt tussen de Doornboslaan, Hoge Steenweg, Teteringsedijk, Kapittelweg en de spoorlijn.

Op het terrein worden nieuwe woningen gebouwd, waaronder stadsvilla's, herenhuizen, appartementen, geschakelde eengezinswoningen en (woon-werk) patiowoningen.

De straat met het nieuwe gebouw op de kop gaat de Kop van Genta heten en de straat aan de achterkant van de oude sigarenfabriek krijgt de naam Gentastraat.

De straten die loodrecht op de Teteringsedijk komen te staan, gaan Korte Waag en Lange Waag heten en verwijzen naar de fabriek Molenschot, waar in het verleden weeg- en meetinstrumenten werden gemaakt.

De Barend Cohenstraat (ingang Teteringsedijk) verwijst naar de heer Barend Cohen, die van 1921 tot 1941 gemeenteraadslid in Breda was. De straat wordt naar de heer Cohen genoemd vanwege zijn maatschappelijke betekenis en de symboolfunctie die hij had als representant van de Bredase Joodse gemeenschap die de vernietigingskampen niet heeft overleefd.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief