Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Nieuw evenemententerrein aan Tramsingel

  Nieuws

BREDA – Het braakliggende stuk grond op de hoek van de Tramsingel en de Gieterijstraat wordt een evenemententerrein. Eigenaar WonenBreburg en de stichting Braak ondertekenden deze week een samenwerkingscontract om het project van de grond te krijgen.


Volgens een van de oprichters van Braak, Tim van den Burg, is het de bedoeling om het terrein te gebruiken voor kleinschalige evenementen. Wat er precies gaat plaatsvinden is nog onduidelijk.

Een festival zoals de Parade, een ijsbaan of zelfs een stadsstrand behoren tot de mogelijkheden. “We hebben wel een aantal plannen, maar dat zijn voorlopig nog ideeën. We willen in ieder geval een winterevenement en een zomerevenement organiseren”, aldus Van den Burg.

De in mei opgezette stichting zet zich in om op een creatieve manier invulling te geven aan braakliggende terreinen in Breda. Het gebied van de voormalige Etna-fabriek is het eerste plan dat concreet in gang wordt gezet.

De eerste stap die wordt gemaakt is het aanbrengen van een dubbelhekwerk gevuld met tienduizend gekleurde ballen. Braak en de woningcorporatie willen op die manier de locatie opsieren en zodoende een beter aanzicht geven. De werkzaamheden hiervoor starten in oktober.

Het terrein van WonenBreburg is ongeveer anderhalf jaar vrij voor gebruik. Na die periode staat een nieuwbouwproject van 77 appartementen gepland. De corporatie steunt Braak onder andere door de grond beschikbaar te stellen.

“We zijn heel blij dat er iets met de grond gebeurt. Dit verbetert de leefbaarheid en betekent iets voor de mensen. Dat spreekt ons heel erg aan. Daarom blijven we ook in gesprek over andere braakliggende plekken in de stad”, zegt woordvoerster Ingrid van Loon van WonenBreburg.

Als het aan Van den Burg ligt is het neerzetten van een evenement van groot belang. Pas als iets daadwerkelijk van de grond komt, is hij tevreden. “We leggen wat dat betreft de lat hoog. Het gaat ons niet alleen om het plaatsen van de ballenmuur. Het moet kwalitatief goed zijn.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief