Afbeelding

Recherche vindt twee handgranaten in loods Boeimeer

Nieuws

BOEIMEER – Bij een inval in een loods in de Boutensstraat trof de Nationale Recherche woensdag twee handgranaten aan. Na controle van de opgeroepen Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleken deze geen springstof te bevatten.

Dat meldt Wim de Bruin van het Openbaar Ministerie (OM) woensdagavond. Naast de EOD en de recherche waren ook brandweer en een ziekenwagen opgetrommeld.

“We hebben de loods onderzocht en op de twee lege handgranaten niets gevonden. Het is in het verlengde van het grote onderzoek in oktober waarbij we 130 kilo cocaïne, ruim 6,5 miljoen euro en acht vuurwapens in beslag namen”, aldus De Bruin.

Het onderzoek was een vervolg op een actie van 25 oktober toen de politie tijdens een grootschalige actie in Zuid-Nederland een megavondst aan drugs, wapens en cash geld deed.

In Rucphen en Tilburg werden toen in totaal drie mensen gearresteerd. De vondst is een resultaat van een onderzoek dat al in 2009 begon.

Het OM meldde dat het onderzoek zich richtte op de productie van en de handel in verdovende middelen en synthetische drugs, vermoedelijk amfetamine.