Basisscholen De Springplank en de Wegwijzer beginnen het schooljaar een fonkelnieuw schoolgebouw. foto Erik Eggens
Basisscholen De Springplank en de Wegwijzer beginnen het schooljaar een fonkelnieuw schoolgebouw. foto Erik Eggens

Scholen Teteringen starten jaar in fonkelnieuw gebouw

Nieuws

TETERINGEN - Basisscholen De Springplank en de Wegwijzer beginnen het schooljaar een fonkelnieuw schoolgebouw. De 400 leerlingen onthulden een kunstwerk van de hand van Alice Wielinga voordat ze na zes weken vakantie weer aan de slag mochten.

'Hand in hand, samen in de Mandt', klinkt het motto van beide scholen die zich in de gloednieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) hebben gevestigd in Teteringen. Ter ere van de opening van de mfa maakte kunstenares Wielinga een grote fotoreportage van alle leerlingen van de school. Een deel prijkt op tegels van de speelplaats, een ander deel doet dienst als vloer in de hal van de nieuwe school.

Directeur van de Springplank Liana Selbach is trots. "Ik ben pas een jaar directeur van de school, maar het plan voor de bouw van deze mfa loopt al tien jaar", zegt ze. De kinderen werden gedurende de maanden op de hoogte gehouden van de nieuwbouw met foto's. "Daarnaast hebben we ze voortduren gevraagd wat er nog miste in het nieuwe pand. Op die manier hebben de kinderen er echt over meegedacht en beslist."

Voor wethouder Boelema (D66, Onderwijs) is de opening van de mfa ook een speciale gebeurtenis. "Want Breda draagt een unieke titel", spreekt ze de kinderen toe. "Van de ruim 415 gemeenten in Nederland, mag alleen Breda zich Onderwijsstad 2012-2013 noemen."

Voor de opening van De Mandt toog de wethouder al naar de Bredase wijk Heuvel. Daar opende ze het schooljaar voor de leerlingen van de Keysersmolen en de Piramide en in het nieuwe Huis van de Heuvel.