Logo bredavandaag.nl
Yvonne Keulaars
ongeval

Situatie kruising Haagweg en singel toch aangepakt

  Nieuws

BREDA - Zandkorrels zijn de enige zichtbare overblijfselen. De zwarte stenen zijn vervangen door grijze. Dinsdagmiddag heeft de gemeente de invalidenparkeerplaats bij het kruispunt van de Nieuwe Haagdijk en Weerijssingel verwijderd.


De parkeerplaatsen in de middenberm beperken volgens veel automobilisten het zicht op het toekomend verkeer vanuit de Haagweg. De verkeerssituatie is veranderd na het opknappen van de straat afgelopen najaar. Voorheen regelden verkeerslichten de voorrang, nu zijn dat slechts haaientanden. Bovendien had het verkeer op de singels voorrang, nu is dat omgedraaid.

De vernieuwde voorrangssituatie leidde tot ophef bij omwonenden.  "Het is lopende band aan gevaarlijke situaties en constant getoeter. Er gaat iemand een keer dood, daar kan je vergif op innemen", aldus een boze buurtbewoner.

Op 3 april is een scooterrijder nog aangereden door een auto. De bestuurder van de scooter had voorrang. "Het is de vierde of vijfde keer dat er een ongeval is”, constateerde de buurt. Eerder nam BredaVandaag nog de proef op de som.

Inmiddels heeft de gemeente één van de twee invalidenparkeerplaatsen verwijderd. Zoek de verschillen.

(Gemaakt op 4 april)

(Gemaakt op 11 april)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief