Logo bredavandaag.nl

Politie heeft handen vol aan opstootjes

  Politie

BREDA - Vanuit het evenement Breda Barst gingen veel bezoekers van divers pluimage de stad in. Tot 04.30 uur was het zo druk op straat dat je 'over de hoofden kon lopen'. De sfeer was over het algemeen goed, maar de politie had haar handen vol om alles in goede banen te leiden.


Er was veel geluidsoverlast en de straten lagen bezaaid met glas. De politie hield zeven mensen aan voor onder meer het verstoren van de openbare orde, vernieling en belediging.

Een 19-jarige man uit Willemstad werd aangehouden voor het vernielen van de buitenverlichting van een café. Een 20-jarige man uit Gilze was bij een café buiten gezet en wilde weer naar binnen. Toen hij merkte dat dat niet lukte sloeg hij een glas kapot en probeerde daarmee een portier in het gezicht steken. Deze kon de verdachte in een klem nemen en overdragen aan de politie.

Een 31-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden voor belediging nadat zijn vrienden een bekeuring hadden gekregen vanwege het urineren tegen een winkelruit. Drie personen werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde nadat ze onder invloed van alcohol zich vervelend gedroegen voor de deur van café's, tegen portiers of de politie. Ook hield de politie een man aan die was weggelopen uit een GGZ-instelling.

Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, drie bekeuringen voor het verstoren van de openbare orde, één proces verbaal voor openbare dronkenschap, eenmaal voor het geen richting aangeven en eenmaal voor het niet dragen van een helm.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief