Drie hennepkwekerijen geruimd

Politie hennepkwekerij

HEUVEL - De politie ruimde dinsdag tijdens een hennepruimdag drie hennepkwekerijen. Ongeveer 600 planten en 4000 stekken werden gevonden.

In de Van Heemskerkstraat is een kwekerij met 192 moederplanten en ruim 4000 hennepstekken aangetroffen. De planten stonden in verschillende vertrekken in de woning.

Voor de stroomvoorziening van de kwekerij was de stroom illegaal afgetapt. De twee bewoners van het pand die op het moment van de ontdekking in de woning waren, een 49- jarige man en een 21-jarige vrouw, zijn aangehouden en verhoord.

De vrouw verklaarde niets van de kwekerij te weten. De man verklaarde dat hij in verband met schulden aan een hennepkwekerij was begonnen.

In de Vincent van Goghstraat is een hennepkwekerij ontdekt met 178 hennepplanten. Ook bij deze kwekerij was de stroom buiten de meter om afgenomen. In de woning werden geen mensen aangetroffen. De eigenaar van de kwekerij zal op een later moment worden gehoord.

In een woning in de Hooilaan werden 218 hennepplanten gevonden. Ook hier bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. De bewoner van het pand, een 24-jarige man en zijn 26-jarige vriendin uit Breda zijn aangehouden. De vrouw ontkende iets met de kwekerij van doen te hebben.

De drie kwekerijen zijn geruimd en de planten en apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt. De meters van de woningen zijn afgekoppeld en in beslag genomen voor onderzoek. De stroom van de woningen is afgesloten en zal pas weer worden aangesloten als de bewoners het verschuldigde bedrag.