Illegale kerstsfeer met kerststuk uit het bos

  Politie

BREDA – Wie denkt de komende dagen nog een mooi kerststukje te gaan maken met materialen uit het bos, kan bedrogen uitkomen. De politie Midden en West Brabant treedt namelijk streng op tegen zogenoemde bosrovers.


In veel huizen staat met de kerst wel een bloemstukje op tafel. Met bijvoorbeeld dennentakjes, mos, gedroogde blaadjes en een paddenstoel. De ingrediënten voor zo’n gezellig kerststukje worden in sommige gevallen zonder pardon uit het bos geroofd, zo stelt de politie. En dat mag niet: "Het meenemen van spullen uit het bos is verboden."

“Het bosgebied wordt bezocht door 15.000 bezoekers op een winterdag. Als iedereen een takje afknipt of een bedje mos uit de grond trekt, kun je je voorstellen hoe het bos erbij komt te staan”, aldus de politie. De natuur kan de schade niet snel genoeg herstellen en ook dieren ondervinden hier hinder van.

In de regio Midden en West Brabant zijn er 35 toezichthouders die een oogje in het zeil houden. De flora en fauna wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden.

Dus wie dacht op een goedkope manier de kerstsfeer te verhogen, pas op: “Deze vorm van eenvoudige stroperij kan een fikse boete opleveren.” Voor diefstal van het groen is geen vast boetebedrag. Elke zaak wordt apart bekeken door het Openbaar Ministerie.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief