Arrestatie van een autodief op de afslag Breda-Noord A16. foto Serge Mouthaan
Arrestatie van een autodief op de afslag Breda-Noord A16. foto Serge Mouthaan

Autodief veroorzaakte levensgevaarlijke achtervolging op A16

Politie

BREDA/PRINSENBEEK – De autodief die woensdag op de A16 ter hoogte van de oprit Pinsenbeek/Breda-Noord door agenten werd overmeesterd veroorzaakte levensgevaarlijke situaties op de snelweg.

De politie van Zuid-Holland-Zuid poogde tevergeefs, na een melding over een gestolen voertuig, de bestuurder ter hoogte van Dordrecht te stoppen. De autodief, een 35-jarige man uit Bladel, negeerde het stopteken waarop kort daarna een wilde achtervolging ontstond.

In de dollemansrit die zich eerst richting Rotterdam bewoog ramde de dader bij zijn poging de A59 op te schieten de politiewagen die achter hem reed. De achtervolging zette zich op de A16 in tegengestelde richting verder naar Breda en Antwerpen.

De politie zette de wild-west rit voort met verschillende wagens en wilde zo spoedig mogelijk een einde maken aan de verkeersgevaarlijke gedrag. Ter hoogte van Prinsenbeek lukte het agenten de spookrijder aan de kant te krijgen, waarbij de autodief wederom een politieauto ramde.

Inmiddels waren al een achttal politievoertuigen ter plaatse. Bij de aanhouding weigerde de 35-jarige man nog steeds elke medewerking en bleef in zijn auto zitten. Volgens de politie maakte hij toen een verdachte beweging, waarop een van de agenten een waarschuwingsschot loste. Kort daarop werd de man met behulp van een politiehond gearresteerd.