Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Spugende en beledigende Bredanaar aangehouden

Politie

HEILAAR - Een 25-jarige Bredanaar is donderdagmiddag 9 mei 2013 rond 17.00 uur op de Heilaarstraat aangehouden nadat hij agenten beledigd en bespuugd had.

De dienders waren ter plaatse gegaan na een melding van een vrouw die hulp vroeg omdat het contactslot van haar auto kapot was en ze niet weg kon rijden. Even later belde ze nog een keer om te zeggen dat de komst van de dienders niet meer nodig was. Agenten waren toch ter plaatse gegaan. Naast de meldster stond ook haar vriend, een 25-jarige Bredanaar die direct verbaal agressief was naar de agenten.

Toen hem ter verstaan was gegeven dat hij zich rustig moest gedragen riep hij: 'dat maak ik zelf wel uit kankermongolen'. Ook bespuugde hij een van de agenten, waarbij de klodder op diens broek terecht kwam. Hierop werd hij aangehouden.

De Bredanaar riep vervolgens ook nog NSB'er en bespuugde in de auto nog een keer de politieman. De verdachte verklaarde op het bureau dat hij het verbale gedeelte van zijn gedrag geleerd had op een sociale vaardigheidstraining, het was een reactie op de opstelling van de agenten. Hij heeft een Au-dagvaarding gekregen.