Kim Kuijpers

Drugs, vuurwerk en 2400 euro in auto Bredanaar

  Politie

HEUVEL - Een automobilist van 26 uit Breda bleek zondagavond drugs, verboden vuurwerk en een contant geldbedrag van € 2.400,- in zijn auto te vervoeren. De spullen zaten verstopt in een verborgen ruimte in de auto van de man.


De spullen werden in beslag genomen. Dat gebeurde rond 21.15 uur bij een verkeerscontrole op het Dr. Struyckenplein. Nadat de 26-jarige inwoner van Breda moest stoppen, roken agenten een hennepgeur in zijn grijze Peugeot 207. Bij nadere inspectie van de auto werd een verborgen ruimte gevonden. Hierin lagen 15 zogenaamde ponypacks cocaïne, 1 gram hennep en een geldbedrag van circa € 2.400,- verstopt. Verder vond de politie ook nog twee lawinepijlen, illegaal vuurwerk, in de auto.

De 26-jarige man uit Breda gaf in eerste aanleg een valse identiteit op. Verder werd ook duidelijk dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in voorarrest gesteld. De drugs, het vuurwerk en het contante geld werden door de politie in beslag genomen.