Logo bredavandaag.nl
Kim Kuijpers

Twee Belgen gearresteerd in dubbele moordzaak met Bredase link

  Politie

 


HOOGE ZWALUWE - In het onderzoek naar de dubbele moordzaak in Hooge Zwaluwe zijn twee nieuwe verdachten opgepakt. De twee mannen (23 en 33) werden vorige week, afzonderlijk van elkaar, in België gearresteerd. Eerder werd een in Breda aangetroffen gewonde man aangehouden als verdachte. De 46-jarige man werd afgelopen week in vrijheid gesteld. 

De twee verdachten die afgelopen week werden aangehouden zijn een 23-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver en 33-jarige man uit Antwerpen. De 23-jarige werd donderdag 19 november opgespoord en opgepakt. Bij zijn aanhouding werd ook een zwarte Mercedes B-klasse aangetroffen, die hij in gebruik had. Deze auto werd in beslag genomen omdat het mogelijk gaat om de auto waarmee een zwaar gewond slachtoffer (39) werd gedropt bij het ziekenhuis in Oosterhout.

Een dag later, vrijdag 20 november, arresteerden de Belgische autoriteiten op verzoek van het onderzoeksteam een 33-jarige man uit Antwerpen. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de gebeurtenissen in en rond de recreatiewoning aan de Hamseweg in Hooge Zwaluwe. De Nederlandse Justitie heeft hun uitlevering verzocht.

Donderdagmiddag 15 oktober trof de politie twee stoffelijke overschotten aan bij een gehuurde recreatiewoning aan de Hamseweg in het poldergebied van Hooge Zwaluwe (gemeente Drimmelen).  Het ging daarbij om een 47-jarige man uit Amsterdam en een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Beide mannen waren door geweld om het leven gekomen.

Het rechercheteam arresteerde kort na de vondst van de overledenen een 39-jarige man uit België en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze beide verdachten belandden woensdag 14 oktober met verwondingen van geweld in een ziekenhuis en worden verdacht van betrokkenheid bij de zaak. De 46-jarige man werd vorige week door de rechtbank in vrijheid gesteld. De 39-jarige verdachte zit nog steeds vast.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief