Logo bredavandaag.nl
Bij een ontploffing in een auto aan het Thorbeckeplein is een persoon gewond geraakt.
Bij een ontploffing in een auto aan het Thorbeckeplein is een persoon gewond geraakt. (Perry Roovers/SQ Vision)

Zwaargewonde bij ontploffing auto Thorbeckeplein (update)

  Politie

BREDA – Op het Thorbeckeplein is woensdagavond laat een auto tot ontploffing gekomen. Een persoon is daarbij zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer is een 63-jarige man uit Breda. Hij ligt zwaar gewond in het ziekenhuis, meldt de politie donderdagmorgen.


Lees ook: Explosie waarschijnlijk aanslag

De harde knal van de ontploffing de ramen deed trillen. Bij enkele huizen zouden ruiten zijn gesneuveld. Omstanders werden woensdagavond naar binnen gestuurd door de politie. Aanleiding was mogelijk blijvend ontploffingsgevaar. Om verder onderzoek mogelijk te maken, werd een flink deel rond het plein afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld om te zoeken naar mogelijk meerdere explosieven bij auto's in de omgeving. 

De ontploffing zorgde voor een fikse inzet van hulpdiensten. Zo werd ook de traumahelikopter opgeroepen. Omstanders meldden aan Omroep Brabant dat het slachtoffer met een bumper in zijn lijf op het trottoir werd aangetroffen. Ook zou het om een aanslag gaan. Of dat zo is, is onduidelijk. De politie heeft hier nog geen uitspraak over gedaan.

(meer volgt) FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief