Logo bredavandaag.nl
Politieteam Weerijs

Mislukte picknick met hennepplantjes in Haagse Beemdenbos

  Politie

HAAGSE BEEMDEN - Twee jongens van 20 dachten vrijdag het Haagse Beemdenbos te kunnen verrijken met wat geestverruimende aanplant. Hun plan mislukte omdat agenten de twee in de gaten kregen tijdens hun surveillance.


Ze zagen twee jonge mannen lopen bij de Asterdplas in Breda. "Zij vielen ons direct op, omdat zij met een grote doos en een tas richting het bos liepen", bericht de politie op Facebook. "Om te achterhalen waar zij mee bezig waren volgden we de twee jonge mannen (20) en spraken hen aan. Zij vertelden dat ze wilde gaan picknicken in het bos." 

De agenten vroegen of ze in de tas en de doos mochten kijken en ontdekten daar zo'n veertig hennepplantjes. "De jonge mannen bekenden direct dat zij van plan waren om de plantjes in het bos te gaan planten. Hiervoor hadden zij ook een hark en een schepje bij zich."

De twee werden aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Breda. Alle spullen werden inbeslaggenomen. Tegen de jonge mannen wordt procesverbaal opgemaakt. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief