Logo bredavandaag.nl

Burgemeester sluit panden na inval; tien arrestaties

  Politie

BREDA - Na grote politieinvallen donderdagmiddag in de Corner Club aan de Baliëndijk en het pand aan het Msg Nolensplein, heeft burgemeester Depla beide panden gesloten.


In totaal zijn tien mensen aangehouden. De politie viel de Corner Club binnen vanwege vermoedens van wapens en drugs in het pand. Hier werden zeven mensen  aangehouden voor witwassen en drugshandel. Ze hadden drugs, veel contant geld of kostbare sieraden bij zich. Er werden twee auto' s in beslag genomen. 

Tegen acht uur viel de politie ook een pand aan het Msg Nolensplein binnen. Ook daar vermoedde de politie criminele activiteiten. Zo'n tien aanwezigen werden  doorgelicht. Drie mannen werden aangehouden omdat ze drugs en grote sommen geld bij zich hadden. Eén van de mannen bleek een illegale vreemdeling te zijn. "Omdat er ook meer dan een gebruikershoeveelheid harddrugs in het buurthuis werd gevonden heeft de burgemeester ook hier direct besloten het pand te sluiten", aldus de politie.

Er waren tientallen politieagenten aanwezig. De panden werden afgezet met zwarte schermen. Drugshonden van de douane werden ingezet om de locaties te controleren op drugs.

Aanleiding voor de actie waren meldingen uit de buurt van overlast via de wijkagent. "Maar we hebben ook zelf tips ontvangen die ons de conclusie deed trekken dat er wapens en drugs aanwezig zouden kunnen zijn”, meldde de politiewoordvoerder.  De actie is gericht tegen ondermijnende criminaliteit.

Voor buurtbewoners komt de actie niet uit de lucht vallen, blijkt uit reacties van lezers op de berichtgeving van BredaVandaag: ‘Heeft lang geduurd’ en ‘Op donderdag en of vrijdagmiddag staan er vaak voor meer dan een miljoen aan auto’s voor de deur! Dus dit heeft wel erg lang geduurd!’FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief