Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers/SQ Vision

'Vierde of vijfde' ongeval op kruising Nieuwe Haagdijk - Weerijssingel

  Politie

BREDA - Het is een kwestie van tijd voordat er een dode valt. Dat zeggen buurtbewoners van de nieuwe kruising Nieuwe Haagdijk - Weerijssingel. Maandagavond raakt een bestuurder van een Mp3-scooter gewond na een botsing met een auto.


Ambulance-medewerkers stabiliseerden de man, die waarschijnlijk in elk geval zijn been heeft gebroken. De bestuurder van de scooter had voorrang. "Het is lopende band aan gevaarlijke situaties en constant getoeter. Er gaat iemand een keer dood, daar kan je vergif op innemen", vertelt een boze buurtbewoner. 

De situatie op de kruising is veranderd sinds het opknappen van de Nieuwe Haagdijk. Voor oktober afgelopen jaar stonden er verkeerslichten en na het openen van ook het deel van de Haagweg tot aan het Dr Jan Ingen Houszplein is het echt mis, constateert de buurt. "Het is de vierde of vijfde keer dat er een ongeval is."

Met het verdwijnen van de verkeerslichten veranderde  ook de voorrangssituatie. Voorheen had het verkeer over de singels voorrang, nu het verkeer dat de stad in en uit rijdt. Doorn in het oog zijn de parkeervakken in de middenberm, aldus de buurtbewoner. "En zeker, de situatie is in principe duidelijk. Echter de snelheidsduivels hier rijden aan de lopende band te hard op de voorrangsweg en met grote regelmaat worden de haaietanden aan de andere kant genegeerd. Ik kijk serieus gewoon niet meer naar buiten, want je houdt serieus je hart vast."

De kruising is afgezet voor onderzoek. De bestuurder van auto wordt bevraagd.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief