Logo bredavandaag.nl
Twee huizen in de Hagehof en de Ahornstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten, even later brandde een auto uit aan de Ambachtenlaan.
Twee huizen in de Hagehof en de Ahornstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten, even later brandde een auto uit aan de Ambachtenlaan. (Marcel van Dorst/SQ Vision)

Meerdere kogelgaten in beschoten huizen; politie onderzoekt verband (foto's)

  Politie

BREDA - In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben er in Breda twee schietincidenten plaatsgevonden. Twee woningen in het Bredase werden beschoten. De politieheli werd ingezet boven Breda in verband met buurtonderzoek.


De beschietingen vonden plaats rond 02.30 uur. In beide huizen waren mensen aanwezig. Even later werd aan de Ambachtenlaan een brandende auto aangetroffen. De politie vermoedt dat deze auto betrokken is bij minstens een van de schietpartijen. De politie onderzoekt deze drie zaken, maar het is niet duidelijk of deze incidenten met elkaar gerelateerd zijn.

Op de Hagehof is een woning met een vermoedelijk automatisch vuurwapen beschoten. Inslagen zijn in de muur van de woning te zien. Bij het incident raakte niemand gewond.

Ook een woning aan de Ahornstraat is beschoten en geraakt door meerdere kogels. Ook bij dit schietincident vielen geen slachtoffers. Het vermoeden bestaat dat beide schietincidenten verband met elkaar houden.
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief