Logo bredavandaag.nl

PvdA wil pop-up politiebureau na schietpartijen

  Politie

BREDA - Een bewogen week getekend met veel geweldsmisdrijven was het voor Breda. Reden voor PvdA Breda om te pleiten voor een pop-up-politiebureau, opdat meldingen van misstanden sneller gedaan kunnen worden en er slagvaardig opgetreden kan worden.


Eerder deze week sloot de burgemeester al de twee woningen die betrokken waren bij de schietpartijen in de nacht van 5 op 6 januari. De PvdA ziet deze sluiting als slagvaardig handelen, maar wil ook in het vervolg voortvarend kunnen handelen. Dat kan volgens de partij wellicht in de vorm van een meldpunt waar mensen snel misstanden kunnen melden.

Zij noemen hierbij het pop-up politiebureau zoals dat in Breda Noord afgelopen zomer in juli werd ingericht. PvdA wil achterhalen of dit concept succesvol was en of dit in het vervolg ook op andere plaatsen in Breda kan verschijnen.

Wat betreft de woningen heeft burgemeester Depla aangegeven met de woningcorporaties van de beschoten panden in gesprek te gaan over de manier van handelen in geval van mogelijke criminaliteit. De PvdA vraagt zich af of de corporaties al regels hebben om in te grijpen wanneer zich drugs in de woning bevindt. Ook is de vraag of de huurovereenkomsten in een dergelijk geval ontbonden wordt.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief