Logo bredavandaag.nl

Man (60) probeert vuurwapen agent af te pakken na verkeersruzie

  Politie

BREDA - Een 60-jarige bestuurder van een auto heeft zich woensdagmorgen op de Fatimastraat flink misdragen. Na een aanvaring met een andere automobiliste beledigde de man een agent en verzette zich bij zijn arrestatie. Hij probeerde de pepperspray en het vuurwapen van de agent af te pakken.


Een 35-jarige Bredase reed rond 11.00 uur over Zuidelijke Rondweg en nam de afslag richting Ulvenhout. Een auto reed heel dicht achter haar en bewaarde geen afstand. Ze duwde een paar keer lichtjes op de rem om hem te laten weten dat ze het er niet mee eens was.

Ze zag in de spiegel dat de bestuurder van de andere auto een boze blik had en hevig met zijn hoofd schudde. Hij haalde haar in waarna ze onderaan de afrit voor het rode verkeerslicht tot stilstand kwamen. De man stapte uit zijn auto en liep op haar af, waarop de vrouw snel haar deuren vergrendelde. De man begon aan haar portier te trekken en bonkte op de ramen, waarbij hij luid naar haar schreeuwde.


De vrouw zag een motoragent bij het verkeerslicht staan; ze reed daar naartoe en riep vanuit haar raam dat ze door de man bedreigd werd. De politieman wilde bemiddelen en vroeg beide partijen hun auto’s weg te zetten. De 60-jarige Bredanaar richtte daarop zijn agressie in de richting van de agent die hij beledigde. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig waarbij de diender ternauwernood kon voorkomen dat de verdachte de pepperspray en zijn vuurwapen af pakte. Hij kreeg hem uiteindelijk onder controle. De verdachte is ingesloten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief