Logo bredavandaag.nl
Bij een schietincident in de Sandenburgstraat is zondagavond een persoon overleden.
Bij een schietincident in de Sandenburgstraat is zondagavond een persoon overleden. (Perry Roovers/SQ Vision)

Politieonderzoek Sandenburgstraat afgerond; burgemeester sluit woning

  Politie

BREDA - De politie heeft dinsdagavond het sporenonderzoek in de woning aan de Sandenburgstraat afgerond na het dodelijk schietincident van zondagavond. Daarop heeft de burgemeester de flat gesloten. Hij vermoedt een relatie met drugscriminaliteit. 


Bij het schietincident kwam zondagavond een 26-jarige man om het leven. De politie werkt met een team van 25 rechercheurs onder leiding van een officier van justitie aan de zaak. 

Na de schietpartij zouden meerdere auto's zijn weggereden bij de woning. De politie zocht ook met behulp van een helikopter naar de daders, maar vooralsnog zonder resultaat. De dodelijke schietpartij was al de tweede dit jaar in Breda. In januari werd in een flat in de Roeselarestraat een dode man gevonden. Deze 25-jarige kwam eveneens door geweld om het leven. 

Bij beide gevallen vermoedt de politie banden met drugscriminelen. Of er verband is tussen de twee zaken is niet duidelijk. De eerste schietpartij had wel verband met de beschieting van twee woningen eerder in januari. Daarbij vielen geen doden of gewonden. De gebeurtenis had wel veel impact op de buurt.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief