Foto: Tom van der Put

Nieuwe verdachte aangehouden voor schietincident Amerstraat

  Politie

BREDA - De politie heeft donderdagmorgen in Alblasserdam een man aangehouden als verdachte in het schietincident dat zich zaterdagavond voordeed in een woning aan de Amerstraat in Breda. 


Bij het incident raakte een 25-jarige man uit Oosterhout en een 26-jarige man uit Dordrecht gewond. Beide personen werden later ook aangehouden. 

Over de leeftijd van de man die donderdag in Alblasserdam werd gearresteerd kan politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage in het belang van het onderzoek geen mededelingen doen, ook niet waarvoor de man precies is aangehouden. 

Wel meldt hij dat de 25-jarige Oosterhouter inmiddels weer in vrijheid is gesteld, maar nog wel verdachte is. De 26-jarige man uit Dordrecht blijft juist langer vast zitten. De rechter-commissaris heeft zijn hechtenis met twee weken verlengd. Zowel hij als de man die donderdag in Alblasserdam is aangehouden, zitten  in beperking.

Naar aanleiding van het schietincident en de vondst van de drugs besloot burgemeester Paul Depla van Breda de woning onmiddellijk te sluiten. Dit uit oogpunt van openbare orde en veiligheid.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief