Inès den Ouden (links) stopt, Suzan Cornelissen (rechts) volgt haar op.
Inès den Ouden (links) stopt, Suzan Cornelissen (rechts) volgt haar op. (Foto: Gemeente Breda)

Wisseling in PvdA-fractie – Inés den Ouden stopt, Suzan Cornelissen volgt haar op

  Politie

BREDA - Gemeenteraadslid Inés den Ouden gaat stoppen met haar werk voor de PvdA in Breda. Zij kan haar werk als raadslid niet meer combineren met haar functie als bestuursvoorzitter van het Bredase bedrijf Bodegro. De vrijgekomen zetel wordt ingenomen door huidig burgerraadslid Suzan Cornelissen.


Suzan Cornelissen is 34 jaar en woont met haar vriend en twee zoontjes in de wijk Overakker. Ze werkt voor de Schone Kleren Campagne, een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie.

Doordat Cornelissen verschuift van burgerraadslid naar het raadslidmaatschap, komt er een plek voor een nieuwe burgerraadslid vrij. Deze plek gaat worden vervuld door de huidige afdelingsvoorzitter van de PvdA-afdeling, Joris Hoogbergen. Hoogbergen is 31 jaar oud en werkt bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Als burgerraadslid kan Hoogbergen wel deelnemen aan de voorbereidende vergaderingen van de gemeenteraad maar heeft hij geen stemrecht in de formele raadsvergadering.



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief