De vrouw viel van een paar meter hoogte naar beneden.
De vrouw viel van een paar meter hoogte naar beneden. (Foto: Tom Doms)

Vrouw valt van tokkelbaan tijdens festival

  Politie

BREDA – Tijdens Ploegendienst op zaterdag 25 mei is er een ongeluk gebeurd bij de tokkelbaan op het festival bij de Galderse Meren. De bezoekster is van een aantal meter hoogte naar beneden gevallen. Het is nog niet exact duidelijk hoe dit is gebeurd.


De vrouw werd aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. De ernst van haar verwondingen is niet bekend.

Update maandag 22.13 uur: Op internet gaat inmiddels een filmpje rond. Daarop is te zien dat ze direct na het verlaten van de toren valt doordat er iets knapt aan haar uitrusting.

Update dinsdag 10.52 uur: het ongeval kon gebeuren door een menselijke fout, laat het verantwoordelijke bedrijf weten.

De tokkelbaan was een begeleide activiteit op het terrein, die werd verzorgd door een professioneel outdoor bedrijf. Het outdoor bedrijf laat weten dat er volgens protocol gewerkt is. "Wij hebben alle procedures gevolgd. Het ongeval is niet gebeurd door menselijk handelen." Na het ongeval werd de tokkelbaan gesloten.  

Tijn Kapteijns, organisator van het festival, laat weten dat het een grote impact had op de organisatie. "Wij betreuren dit natuurlijk ten zeerste. Niemand wil zoiets meemaken. Onze steun en liefde gaat dan ook naar de bezoekster en haar familie. Wij hopen op een spoedig herstel." Het outdoor bedrijf stemt hier mee in.

Zowel de politie als de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA) kwamen ter plekke. De politie heeft getuigenverklaringen afgenomen, waarna het onderzoek werd overgenomen door de NVWA. "Een werknemer is ter plekke geweest om de situatie te bekijken", vertelt Paula de Jonge, woordvoerder NVWA. "Wij gaan uitgebreid onderzoek doen. Dat kost tijd."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief