De politie heeft twee verdachten aangehouden.
De politie heeft twee verdachten aangehouden. (Foto: Archief)

Burenruzie over geluidsoverlast uitgelopen op geweld in Tuinzigt

  Politie

BREDA - Een ruzie tussen buren in Tuinzigt over geluidsoverlast is in de nacht van donderdag op vrijdag 31 mei uitgelopen op geweld. Een 32-jarige vrouw en haar 32-jarige broer werden mishandeld. Een 54-jarige vrouw en een 46-jarige man werden als verdachten aangehouden. De recherche stelt een nader onderzoek in. 


De buren draaiden harde muziek, waardoor de 30-jarige vrouw niet kon slapen. Daarop vroeg zij hen het geluid zachter te zetten. Ook belde ze de politie. De agenten hebben de buren opgedragen de muziek zachter te zetten en rustig aan te doen. 

Hierna kwamen de buren scheldend en dreigend bij de schutting staan. De 30-jarige bewoonster belde haar broer, die meteen naar de woning kwam. Na enige tijd werd er aan de voordeur gebeld. Bij opening van de deur drongen er direct meerdere personen binnen.

Het slachtoffer werd aan haar haren getrokken en in haar gezicht geslagen. Hierdoor liep ze een dik oog op. Haar broer werd ook in het gezicht geslagen. Hij werd duizelig en raakte even bewusteloos. Ook raakte hij zijn bril tijdens de onrust kwijt. 

De politie kwam opnieuw ter plekke. Zij hebben een 54-jarige vrouw en een 46-jarige man aangehouden. Een onderzoek naar andere betrokkenen is nog gaande. 

FOTOSERIES