De politie heeft het nepvuurwapen meegenomen.
De politie heeft het nepvuurwapen meegenomen. (Foto: Instagram Handhaving Breda)

Jongen (10) wint nep vuurwapen op kermis: moet deze inleveren bij politie

  Politie

BREDA - Een 10-jarige jongen heeft zaterdag in de wijk Heuvel zijn speelgoedwapen in moeten leveren bij de politie. Dat meldt Handhaving Breda op Instagram. Het speelgoedwapen was niet van echt te onderscheiden. 


Handhaving Breda heeft zaterdag een drietal staande gehouden in de wijk Heuvel. De handhavers hadden een 10-jarige jongen voorbij zien rijden met een niet van echt te onderscheiden vuurwapen. Het drietal gaf het speelgoedwapen meteen af toen de handhavers de politie in wilde schakelen. 

De jongens vertelden dat ze het speelgoedvuurwapen op de kermis gewonnen hadden. In het bijzijn van één van de ouders werd er afstand van gedaan. Agenten van politieteam Weerijs zijn ter plekke gekomen om het nepwapen mee te nemen. Zij hebben de zaak verder op zich genomen. 

Nepwapen
De politie waarschuwt regelmatig voor het feit dat nepwapens bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Toch merkt Handhaving Breda op Instagram op dat het nog steeds regelmatig wordt aangetroffen. Zij waarschuwen: "Wees dus slim en neem het vuurwapen in geen enkel geval mee naar buiten. Voorkom hiermee ook dat je zelf onder schot gehouden wordt door een echt vuurwapen." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Afgelopen zaterdag hielden collega's van ons in de wijk Heuvel in Breda een 3-tal personen staande. Bij een 10-jarige jongeman werd door de verbalisanten een op een van afstand niet van echt te onderscheiden vuurwapen gezien tijdens het voorbij rijden. Op het moment dat wij de politie wilde inschakelen gaven het 3-tal meteen het speelgoedwapen af. De jongens gaven aan het bij de kermis te hebben gewonnen, maar deden er samen met 1 van de ouders erbij afstand van. Wij hebben @politieteamweerijs ter plaatse laten komen welke het speelgoedwapen hadden meegenomen. Zij hadden de zaak verder op zich genomen. Heel vaak wordt er gewaarschuwd voor het feit dat het bijna niet te onderscheiden is of het een echt of nep vuurwapen is. Toch blijven we dit regelmatig aantreffen. Wees dus slim en neem het vuurwapen in geen enkel geval mee naar buiten. Voorkom hiermee ook dat je zelf onder schot gehouden wordt door een echt vuurwapen. #samenvoorveiligheid #handhaving #breda #echtofnep

Een bericht gedeeld door Handhaving Gemeente Breda (@handhaving_breda) op

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief