Foto: Rijnhout Media

Tweetal beroofd en bedreigd met vuurwapen tijdens telefoonverkoop in Valkenstraat

  Politie

BREDA - Twee personen zijn vrijdagmiddag onder dreiging van een vuurwapen beroofd op de Valkenstraat. Na een korte achtervolging werden twee verdachte aangehouden. In hun auto werden drugs en een vuurwapen aangetroffen. 


Omstreeks 15.45 uur ontving de politie een melding van een beroving aan de Valkenstraat. Daar zouden twee personen onder dreiging van een vuurwapen zijn beroofd. De vier personen zouden in de Valkenstraat hebben afgesproken voor de verkoop van een telefoon. Nadat de telefoon was gekocht, werd door één van de verkopers een vuurwapen getrokken. De kopers moesten hun eigendommen afgeven. Vervolgens zijn de verdachten er met een tas en autosleutel vandoor gegaan. 

Het kenteken van de verdachten kon achterhaald worden. Hierdoor kregen agenten al snel zicht op het voertuig. Na een korte achtervolging is de auto getopt op de hoofdstraat in Zevenbergschen hoek. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Drugs en vuurwapen

Tijdens een controle werd in de auto van de verdachten onder andere een bivakmuts en meer dan een halve kilo wiet aangetroffen. In een verborgen ruimte vonden agenten een vuurwapen. Ook heeft de politie ruim duizend euro vals geld, wat de verdachte tijdens hun vluchtpoging uit het raam gooiden, in beslag genomen. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief