De politie is nog op zoek naar de daders van de diefstal.
De politie is nog op zoek naar de daders van de diefstal. (Foto: creativecommons)

Gewelddadige telefoondiefstal op Haagdijk onder de aandacht in Bureau Brabant

  Politie

BREDA - Een gewelddadige telefoondiefstal die afgelopen juli plaatsvond op de Haagdijk in Breda wordt vanavond onder de aandacht gebracht in Bureau Brabant. De politie is nog steeds op zoek naar de twee daders. Verder wordt er in het programma nog aandacht besteed aan een overval in Eindhoven, een fietsdiefstal in Steenbergen en pinfraude in Roosendaal. 


Een 33-jarige man uit Enschede is in de nacht van zaterdag op zondag 14 juli rond 05.00 op gewelddadige wijze beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer werd nadat hij uit was geweest op de Haagdijk door twee jonge mannen aangevallen. Ze gaven hem een flinke duw waardoor hij op de grond belandde. De Twentenaar ontdekte dat zijn mobiel uit zijn broek was gehaald. 

Het tweetal was inmiddels doorgelopen. Hij activeerde via zijn horloge het alarm an zijn mobieltje en hoorde het afgaan uit de richting van dat tweetal. Het slachtoffer ging achter hen aan om verhaal te halen. Daarop werd de 33-jarige man meerder keren met gebalde vuist in het gezicht gelagen. Het slachtoffer moest behandeld worden door een kaakchirurg omdat er enkele tanden uit zijn mond waren geslagen. De politie is nog steeds op zoek naar de daders. Het tweetal staat op camerabeelden. Ook getuigen mogen zich melden. 

De uitzending van Bureau Brabant is vanavond om 18.00 uur bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

FOTOSERIES