Het Ginneken rouwt om het overlijden van koster Protestantse Kerk | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Het Ginneken rouwt om het overlijden van koster Protestantse Kerk

  Politie

BREDA - Café Boerke Verschuren heeft in een emotioneel Facebook-bericht afscheid genomen van koster Arjen van Wijk. De 'buurman' van het café overleed gisteren. Zijn lichaam werd gevonden bij de kerk. De politie wil de identiteit van het slachtoffer niet officieel bevestigen. "Dat is geen taak van de politie", laat een woordvoerder weten. Ook over de doodsoorzaak is nog niets bekend. 


Gisterochtend werd er bij de kerk, dichtbij de Ginnekenmarkt, een overleden persoon aangetroffen. De politie startte direct een onderzoek en zette de straat af. Ook plaatste de politie zwarte schermen tussen Boerke Verschuren en de kerk. Via een tweet liet de politie weten dat het niet duidelijk was of de persoon een natuurlijke dood is gestorven, of overleden is door een misdrijf. Ook dinsdagochtend kan daar nog geen uitsluitsel over worden gegeven omdat het politieonderzoek nog loopt. Een woordvoerder van de politie verwacht aan het einde van de middag, of zelfs pas morgenochtend duidelijkheid te kunnen geven. 

De identiteit van het slachtoffer kan de politie niet bevestigen. Maar café Boerke Verschuren plaatste op Facebook al wel een emotioneel afscheidsbericht voor de koster van de Protestantse Kerk. "Onze eigen Vrolijke Koster, een buurman, een stamgast, een goeie gast die altijd voor je klaar stond. Eentje waarvan je gewoon blij was dat het je buurman was. Sinds een jaar of 5 was jij voor ons allemaal in het café..koster, dé koster. Het heeft ons allemaal erg aangegrepen, je bent en blijft voor ons altijd die ene koster, die vrolijke enthousiaste koster en bovenal die goede buur...", schrijft het Café op haar pagina.

Onder het bericht staan al veel emotionele reacties. Veel mensen spreken hun medeleven uit. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief