Politie houdt dankzij alerte beveiliger drietal aan voor koperdiefstal | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Rijnhout Media

Politie houdt dankzij alerte beveiliger drietal aan voor koperdiefstal

  Politie

BREDA - De politie heeft vrijdagavond op de Vriesdongen twee mannen van 50 en 59 jaar en een 51-jarige vrouw aangehouden voor koperdiefstal. Een alerte beveiliger zag een man op het dak van een school staan en liet een collega de politie waarschuwen.


Een beveiliger van een ziekenhuis hoorde rond 23.30 uur buiten geruis en gerommel. Hij zag een man op het dak van een school staan. Ook zag hij dat op de parkeerplaats koperen leidingen lagen. Daarop liet hij een collega de politie waarschuwen. Hij zag de man naar beneden komen en hinderde hem om tijd te winnen.

De dief stapte vervolgens op een fiets, die naast een bankje stond en reed het park in. Op datzelfde bankje zaten een man en vrouw. Deze bleken kennelijk bij de dief te horen want zij stonden direct op en liepen de fietser achterna. 

Op aanwijzing van de beveiliger werden in een speeltuintje aan de Vriesdongen eerst de bankzitters aangehouden. De man die op het dak had gezeten, had zich verstopt onder een tafeltennistafel. Ook hij werd gearresteerd. Vermoedelijk gooide hij vanaf het dak de koperen leidingen van de koelinstallatie naar beneden, waarna de andere verdachten die opvouwde. In de fietstassen werden diverse inbrekerswerktuigen gevonden zoals een betonschaar, schroevendraaiers en een hamer. 


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief