Explosief gevonden bij bedrijf: Politie vermoedt connectie met granaat die werd gevonden aan de Baliëndijk | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Perry Roovers

Explosief gevonden bij bedrijf: Politie vermoedt connectie met granaat die werd gevonden aan de Baliëndijk

  Politie

BREDA - De politie trof in de nacht van donderdag op vrijdag bij een bedrijf aan de Kleine Krogt een explosief aan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft dit voorwerp bij de Asterdplas vernietigd. De politie kwam het explosief op het spoor nadat er bij een ander bedrijf kogelhulzen werden gevonden. De politie vermoed dat er een connectie bestaat tussen dit incident en de granaat die in oktober werd gevonden aan de Baliëndijk. 


De politie kreeg rond 23.30 uur een melding van een schietpartij bij een bedrijf aan de Kleine Krogt. Diverse eenheden gingen met spoed naar deze locatie, maar er werd niets aangetroffen. Rond 00.00 uur werd de zoekactie beëindigd. Rond 1.00 uur troffen agenten bij een ander bedrijf in dezelfde straat enkele hulzen aan. De omgeving werd afgezet en een onderzoek werd ingesteld.

Rond 1.45 uur werd een verdacht pakketje gevonden. Enkele specialisten van de politie, waaronder een medewerker van de afdeling forensische opsporing, werden gewaarschuwd. Onder andere werd een sporenonderzoek ingesteld. Het bleek te gaan om een explosief. Ondertussen kwamen medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie naar de Kleine Krogt. Zij voerden het explosief af naar de Asterdplas in Breda, waar dit rond 6.00 uur tot ontploffing werd gebracht.

De politie vermoedt dat er een connectie is tussen dit incident en eerdere vergelijkbare incidenten op 18 en 20 oktober aan de Bruno Renardstraat en Baliëndijk in Breda. Op die laatste locatie zijn destijds een handgranaat en patronen gevonden.

Getuigen
De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het explosief en zoekt mensen die meer over dit incident weten. “Heeft iemand gezien dat het explosief is neergelegd of hebt u andere informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021018923”, aldus de politie.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief