Bekeuring voor brutale Audibestuurder die politiewagen met zwaailichten geen voorrang geeft | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Verkeerspolitie zwb

Bekeuring voor brutale Audibestuurder die politiewagen met zwaailichten geen voorrang geeft

  Politie

BREDA - Een bestuurder van een Audi is deze week op de bon geslingerd in Breda omdat hij een politiewagen die met sirenes en zwaailichten langs reed geen voorrang verleende. De bestuurder vertelde de agenten dat hij heen geen voorrang gaf, omdat de politiewagen voor haaientanden stond.


Een 'wonderbaarlijke situatie'. Dat is hoe de Bredase politie het zelf omschrijft. De politie plaats op Instagram een video van hoe een bestuurder van een bestuurder van een Audi hen bewust geen voorrang geeft, ook al reden de agenten met sirenes en zwaailichten. Dat kwam de bestuurder duur te staan. Hij werd staande gehouden en kreeg een bekeuring. Zijn reden om de agenten niet voor te laten? De agenten kwamen van achter haaientanden. 

Omdat de agenten bezig waren met een training met optische en geluidsignalen, konden zij de bestuurder meteen achtervolgen en staande houden. "In een echte noodsituatie zou de rit niet afgebroken worden, maar zou tenaamgestelde van in dit geval de Audi een proces-verbaal thuis krijgen", legt de politie uit. Wanneer de politie met zwaailichten en sirenes rijdt, moeten bestuurder hen altijd voorrang geven. Uiteraard ook wanneer zij van achter haaientanden komen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief